Alla inlägg den 21 mars 2011

Av Linda - 21 mars 2011 12:34

   iaf om vi frågar den lilla guldklimpens mamma :)


Ronjas dop var det som skulle avhandlas nu...


Mosters lilla gullunge döptes för ett par veckor sedan närmare bestämt den 19 februari. Har tyvärr helt glömt att visa lite bilder från dopet ju så det kommer här.   


Vi var en liten men kär och tapper skara som hade samlats i Adolfsbergskyrkan i Helsingborg för att bevittna händelsen. För övrigt var det samma kyrka som de stolta föräldrarna gifte sig i i höstas.. och dessutom var det samma präst som fick äran även denna gång.

De stolta faddrarna blev min kära lillebror och mina föräldrar.   Anledningen till att min kära lillebror ser lite smått stressad ut är att kära lilla Ronja envisades med att inte alls vilja bli döpt och ligga där utan skrek nästan hela tiden och det gick inte att lugna henne alls. De flesta av oss åskådare stod/satt och fnissade hela tiden för att det var så komiskt :)

De stolta föräldrarna däremot såg lite smått nervösa ut...   


Den stolta storasystern fick hjälpa prästen med att hälla vatten i dopfunten, en uppgift hon klarade med glans.   

 Storebror fick äran att hålla dopljuset, en uppgift han tog på stort allvar. Inte lätt att hålla i ett ljus och samtidigt se till att inte tappa det. Gäller att hålla tungan rätt i munnen ;)

När sedan hela ceremonin var avslutad var tanken att vi som var där skulle få en chans att ta en bild på hela familjen med präst och faddrar men det var inte lätt att få alla att vara med på noterna så detta blev den bästa bilden jag kunde komma med :)


Så här glad och nöjd var hon däremot efteråt när hon slapp att plågas av orgelmusik och sång :) Glömde ju säga att organisten sjöng/spelade en jättepassande sång med tanke på namnet Ronja. Vargsången som sjungs i Ronja Rövardotter. Måste erkänna att jag faktiskt fick lite tårar i ögonen när man lyssnade på texten och tänkte på Ronja :)


Underverket kom till världen den 19 november 2010 och döptes 19 februari 2011 och i hennes papper står namnen

                               RONJA VIOLA ELINORA                                


     

Presentation


Linda; en bloggerska med alzheimers light;)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Länkar

Buzzador

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards